2019/10/28

Ambasadorja e Mbretërisë së Bashkuar viziton Ecolog-un

Kryetari i Bordit Këshillëdhënës të Ecolog-ut, z. Lazim Destani, në zyrat e kompanisë në Tetovë e priti për vizitë Ambasadoren britaneze në Republikën e Maqedonisë së Veriut, Shkëlqesinë e Saj Rachel Galloway. Pëkushtimi i tij i vazhdueshëm për të luftuar problemin e papunësisë së të rinjve që e ka shtrënguar tash e sa kohë Ballkanin Perëndimor ishte fokus i takimit me Ambasadoren. Rëndësia e çuarjes përpara të marrëdhëneve të shkëlqyera mes Maqedonisë së Veriut dhe Qeverisë së Mbretërisë së Bashkuar ishte gjithashtu njëra nga temat e diskutimit. “Rritja e marrëdhënieve mes dy vendeve tona nuk është e rastësishme” tha z. Destani. “Unë gjithmonë e kam përkrahur paqen dhe stabilitetin në rajon për ta shmangur ‘Ikjen e trurit’, fenomenit që si rezultat i konflikteve ka kapluar Europën Juglindore. Marrëdhëniet tona me Mbretërinë e Bashkuar janë një ndihmesë për ta arritur këtë. Me iniciativat e fuqishme në sferën e arsimit e të tregtisë mes Britanisë dhe interesave të kohës së fundit të Maqedonisë së Veriut, paqja dhe siguria kanë çuar drejt realizimit të synimeve ekonomike ambicioze. Kjo e ka ndihmuar rritjen e zhvillimit në shumë sektorë të arsimit e të ekonomisë”. Destani vijon ta këshillojë Ecolog-un nga pozita e tij Kryetar i Bordit Këshillëdhënës. Shkëlqesia e Saj Znj. Galloway për më se një vit është Ambasadorja e Britananisë në Maqedoninë e Veriut. Kjo ishte vizita e saj e parë në këtë kompani të nivelit global.

 

 

Artikuj të ngjashëm
03.07.2020
Mjekët shqiptarë kudo në botë gjatë pandemisë treguan se ishin më pranë se kurrë me vendlindjen e tyre. Gjithmonë të...
16.06.2020
Filantropi i njohur dhe Anëtari i Këshillit Koordinues të Diasporës Lazim Destani ka hedhur poshtë zërat se mund të kandidojë...
11.06.2020
Në Institutin Kombëtar të Shëndetësisë Publike të Kosovës sot janë dorëzuar 15 mijë teste për COVID-19 nga Lazim Destani, përfaqësuesi...