2020/10/06

Lazim Destani takohet me Hashim Thaçin: Qëllimi i KKD-së zhvillimi i vendlindjes

Filantropi dhe sipërmarrësi Lazim Destani ka zhvilluar ditën e sotme një takim me presidentin e Kosovës Hashim Thaçi. Në takimin e mbajtur në ambientet e Klubit Ekonomik të Dyseldorfit morën pjesë edhe shumë sipërmarrës dhe biznesmenë nga Landi Nordrhein-Westfalen.

Në cilësinë e anëtarit të Këshillit Koordinues të Diasporës z. Destani e informoi Presidentin Thaçi mbi punën dhe aktivitetet e Diasporës Shqiptare në Gjermani, aktivitete këto që përfshijnë sfera të ndryshme, si në mjekësi, shkencë, arsim, kulturë, sport etj.

“Rëndësi të veçantë i kushtohet zhvillimit ekonomik të vendeve tona. Investimet kapitale në atdhe dhe hapja e vendeve të punës, përbëjnë synimin kryesore të të gjithë anëtarëve të KKD pasi fuqizimi i ekonomisë sjell mirëqenie dhe zhvillim të gjithanshëm shoqëror e kulturor” tha Destani gjatë takimin.

Presidenti Thaçi e falënderoi z. Destani për pritjen duke thënë: Jam jashtëzakonisht krenar me punën dhe sukseset e ndërmarrësve tanë gjithandej nëpër botë. Tash e disa dekada ata kanë dhënë gjithçka për lirinë, pavarësinë dhe shtet-ndërtimin në Kosovë. Ne, bashkë me Diasporën, mund t’i jetësojmë idealet e përbashkëta për forcimin e shtetit të Kosovës, ekonominë, bujqësinë dhe kulturën tonë, duke e transformuar dhe modernizuar gjithë shoqërinë. Diaspora jonë këtu, është imazhi i gjallë i Kosovës në Gjermani. Krenar me arritjet e tyre, të cilat janë edhe arritje të Kosovës”.

foto 1 (4)
foto 2 (3)
foto 3 (3)
Artikuj të ngjashëm
04.02.2021
Akademia e Shkencave dhe Arteve e Kosovës (AShAK) ka promovuar sot librin “Demografia e Kosovës” me autor, Akadmik Hivzi Islami....
08.01.2021
Me rastin e përfundimit të punës prej më se 30 vjetësh në Kongresin Amerikan, Lazim Destani e ka çmuar lart...
22.12.2020
Dje, më 21 dhjetor, u mbajt takimi përmbyllës për vitin 2020 i Dhomës së Biznesit të Diasporës Shqiptare me ç’rast...