2020/10/28

Lazim Destani pjesë e forumit ballkanik mbi Antisemitizmin


Këtë të mërkurë u mbajt forumi ballkanik online mbi Antisemitizmin, unik në llojin e vet. Forumi u organizua nga Combat Anti-Semitism Movement në bashkëpunim me Parlamentin e Shqipërisë.

Pjesë e këtij forumi online ishte dhe filantropi Lazim Destani i cili ndoqi diskutimet  për krijimin e një mburoje të fortë në rajonin e Ballkanit kundër urrejtjes dhe intolerancës, si dhe promovimin e bashkëpunimit në luftën e anti-semitizmit.

Në këtë aktivitet i pranishëm online ishte dhe sekretari amerikan i shtetit Mike Pompeo.
Teksa falënderoi Shqipërinë dhe popullin shqiptar, Pompeo tha se pas luftës dhe holokaustit ata ofruan një ndihmë të rrallë për hebrenjtë, duke i shpëtuar nga nazizmi.

Javën e shkuar parlamenti shqiptar votoi në unanimitet një rezolutë për miratimin e përkufizimit të përdorshëm për antisemitizmin, të përcaktuar nga Aleanca Ndërkombëtare për Përkujtimin e Holokaustit duke iu bashkuar 43 vendeve të tjera që e kanë miratuar atë.

foto 3 (4)
foto 2 (4)
foto 1 (5)
Artikuj të ngjashëm
04.02.2021
Akademia e Shkencave dhe Arteve e Kosovës (AShAK) ka promovuar sot librin “Demografia e Kosovës” me autor, Akadmik Hivzi Islami....
08.01.2021
Me rastin e përfundimit të punës prej më se 30 vjetësh në Kongresin Amerikan, Lazim Destani e ka çmuar lart...
22.12.2020
Dje, më 21 dhjetor, u mbajt takimi përmbyllës për vitin 2020 i Dhomës së Biznesit të Diasporës Shqiptare me ç’rast...