2022/05/30

Forumi i Shkupit për Ekonomi dhe Financa, Lazim Destani: Ngjarje e veçantë për rajonin

May be an image of 4 people, people sitting and indoor

Lazim Destani merr pjesë në Forumin Ekonomik Financiar të Shkupit që mbahet këto ditë në kryeqytetin e Maqedonisë së Veriut. Ky është edicioni i dytë i konferencës vjetore ndërkombëtare inicuar nga Ministria e Financave dhe paraqet ngjarjen kryesore të këtij dikasteri. Konferenca është mundësi e mirë për të dëgjuar përvojat dhe pikpamjet e përfaqësuesve të institucioneve financiare të vendeve të rajonit dhe atyre ndërkombëtare si dhe sektorit të biznesit.

Tema e forumit të sivjetëm që po i zhvillon punimet këto ditë është, ‘Rritja e Qëndrueshme në Kohë Paqartësie dhe e Mëpasshmja’.

Në postimin e tij në Facebook Lazim Destani shpreh kënaqësinë për pjesëmarrjen e tij në hapjen e këtij Forumi ku marrin pjesë krerët e vendeve të Ballkanit si dhe ekspertë rajonalë e botëror të ekonomisë e financave. Ndër figurat pjesëmarrëse, ai veçoi Zv.Presidenten e Bankës Botërore për Europë dhe Azinë Qendrore, Anna Bjerde si dhe nobelistin amerikan Paul Krugman. Ai potencoi se prezenca dhe fjalimi kryesor i mbajtur nga Nobelisti Krugman, Profesor i shquar i Ekonomisë në universitetin City University of New York, ishte nder për auditorin dhe me peshë të veçantë për këtë Forum.

May be an image of 2 people and text that says 'ENESS L PARTICIPANT'
May be an image of 9 people, people standing and text that says 'SKOPJE ECONOMIC FINANCE FORUM MACROECONOMIC CHALLENGES IN TURBULENT TIMES Navigating Fiscal and Monetary Policies #SEFF #SEF #'
May be an image of 1 person, indoor and text that says 'SKOPJE ECONOMIC FINANCE FORUM Mr. Paul Krugman Distinguished Profeccor 2008 Nobel Mem Cs at the Gradu e in Economic'

Artikuj të ngjashëm
14.07.2022
Sot në Tiranë, në hapësirat e Universitetit Polis u mbajt Tryeza e Opinioneve me Dhomën e Biznesit të Diasporës Shqiptare....
05.07.2022
Për herë të parë në Prishtinë po mbahet Forumi Ekonomik Gjermano-Kosovar. Aktiviteti i nisur ditën e  djeshme dhe do të...
24.06.2022
Rrjeti i Lidershipit Europian (RrLE) lançon Programin shumëvjeçar për vendet e Ballkanit. Kjo konferencë u mbajt në Londër në Parlamentin...