2017/11/30

Delegacioni nga diaspora adreson sfidat e politikave

Lazim Destani priti në takim delegacionin me përfaqësues të lartë nga Shqipëria dhe Kosova që ishin pjesë e konferencës “Dialogu me Diasporën” në Gjermani, organizuar nga ana e Konsullatës së Nderit të Republikës së Shqipërisë në North Rhine-Westphalia (NRW).

Kjo konferencë organizohet në vigjilje të festave të Nëntorit si dhe për të shënuar 30 vjetorin e marrëdhënieve diplomatike mes Shqipërisë dhe Republikës Federale Gjermane.

 

Pjesë e delegacionit ishte ambasadori i Shqipërisë Artur Kuko dhe ambasadori i Kosovës Skënder Xhakaliu në Republikën Federale të Gjermanisë si dhe Ministri kosovar i Zhvillimit Ekonomik, Valdrin Lluka.

Në këtë takim u shkëmbyen ide mbi politikat dhe praktikat e Kosovës, Shqipërisë dhe Gjermanisë për diasporën.
Gjithashtu temë diskutimi ishte edhe angazhimi i diasporës në fusha relevante, shfrytëzimi i kapacitetit human- ekspertëve nga diaspora si dhe diaspora si investitor i mundshëm në rajon.

Lazim Destani së bashku me delegacionin më pas morën pjesë në një pritje të organizuar nga Kryeministri i NRW, Armin Laschet. Pritja u organizua me rastin e vizitës së Presidentit të Republikës së Shqipërisë, Ilir Meta.

Artikuj të ngjashëm
12.11.2019
I ftuar nga organizatori i Kongresit, Unioni i Bizneseve Shqiptaro-Gjermane në Gjermani, Lazim Destani mori pjesë në Kongresin e II-të...
28.10.2019
Lazim Destani i priti Anëtarët e Këshillit Koordinues të Diasporës, njësi e Ministrisë së Diasporës e R. Shqipërisë, në takimin...
28.10.2019
Kryetari i Bordit Këshillëdhënës të Ecolog-ut, z. Lazim Destani, në zyrat e kompanisë në Tetovë e priti për vizitë Ambasadoren...