2022/06/03

Berlin / Lazim Destani, në Tubimin Ndërkombëtar të Berlinit

May be an image of 5 people and indoor


Lazim Destani mori pjesë në Tubimin Ndërkombëtar të Berlinit. Ky është një aktivitet që zhvillohet çdo vit me ftesë të deputetëve të grupit të mëngjesit në Bundestagun gjerman. Midis të ftuarve në Mbledhjen Ndërkombëtare të Berlinit ishin përfaqësues nga parlamentet, qeveritë, administratat, ekonomia dhe shoqëria gjermane, si dhe deputetë, anëtarë të qeverisë, ambasadorë dhe të ftuar të tjerë nga më shumë se 50 vende.

“Krahas deputetëve të Bundestagut dhe politikanëve gjermanë, ky tubim vjetor në Berlin mblodhi shumë personalitete nga jeta aktive politike si dhe nga sfera e ekonomisë, të ardhur nga shumë vende të botës. Ndër temat e ndryshme këtu, diskutime të frytshme zhvilluam edhe mbi çështjen e integrimit të vendeve të Ballkanit në BE ndërsa vëmendje të posaçme i kushtuam liberalizimit të vizave për Kosovën.

Ky takim në Bundestag ishte një ngjarje e rëndësishme ndërkombëtare ku personalitete të shquara nga mbarë bota, në frymë bashkëpunimi, ndanë vizionin e përbashkët – vende progresive e të lira” shkruan Destani në profilin e tij në Facebook.

May be an image of 10 people and indoor
May be an image of 16 people, people sitting and people standing
May be an image of 5 people and people standing

Artikuj të ngjashëm
14.07.2022
Sot në Tiranë, në hapësirat e Universitetit Polis u mbajt Tryeza e Opinioneve me Dhomën e Biznesit të Diasporës Shqiptare....
05.07.2022
Për herë të parë në Prishtinë po mbahet Forumi Ekonomik Gjermano-Kosovar. Aktiviteti i nisur ditën e  djeshme dhe do të...
24.06.2022
Rrjeti i Lidershipit Europian (RrLE) lançon Programin shumëvjeçar për vendet e Ballkanit. Kjo konferencë u mbajt në Londër në Parlamentin...